Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J74a62n 93R36á81ž

18. 6. 2018 19:35

Manželství bylo a stále by mělo být rodinným prostředím, do kterého se rodí děti a oba manželé děti vychovávají, svým způsobem života jim předávají správné životní vzorce a tak je připravují na život v souladu se zákony přírodními i lidskými. Rodinu tvořili odjakživa muž a žena,jako všude přírodě rodinu plodící potomky tvoří samec a samice.

Od doby, co se člověk stal "homo sapiens", čili tvorem vědomě ovládajícím svoje chování, měla rodina tyto základní funkce 1) reprodukční 2) ekonomickou 3) výchovnou 4) emocionální a aby správně fungovala každý její člen musel plnit svou od přírody danou úlohu.

Relativizovat tuto historickou úlohu rodiny přinese naší civilizaci velké problémy, jejíž počáteční etapu, snižování počtu dětí v rodině, zvyšování počtu rodin neúplných i změnu sociálních rodinných funkcí muže a ženy, můžeme už dnes pozorovat.

PS. Tento názor píši po tom, co jsem jej nechal podrobit kritice od mého velmi dobrého kamaráda - homosexuála žijícího už hodně let s partnerem. Nemá s tímto názorem zásadní problém, neb spolu kamarádíme dlouho a ví velmi dobře, že nemám žádné předsudky vůči homosexuálům

14 4
možnosti
PM

A co práva lidí s IQ 80 na profesorský titul, ať se necítí být občany druhé kategorie?:-/

5 3
možnosti
ZD

Ano do takovýchto krajností by to nakonec chtěli dotáhnout. Společnost by se k nim měla stavět jako k nesystémové menšině, jako k jedné z neživorodých větví vývoje.

3 0
možnosti
JG

Ona se guma taky natáhne jen do té doby než praskne. Díky takovým jako vy se pak nedivte, že lidi volí bývalý režim.

3 4
možnosti
AB

A30d45a45m 42B16í44l51e89k

18. 6. 2018 19:07

víte, kdybych si nepamatoval ta dřívější vyjádření pana Hromady a spol ve smyslu my nechceme tohle a tohle, jen registrované partnerství... ne adopcím ne manželstvím. A skutek utek - postupně salámovou metodou za halasu "lidskoprávních" organizací a spřízněných médií si jdete za svým Nemám jinak nic proti reg. partnerstvím, nárokům na návštěvy v nemocnicích, dědictvím.

20 1
možnosti
KT

Jsem proti!

Neženatý homosexuál Ježíš rozbil tradiční rodinu Šimona (alias sv. Petra), kterého odloudil od dítek a jeho zákonité ženy, to se přece nedělá!

Ať žije manželství, ať žije posvátný svazek mezi mužem a ženou!

Ať žije bible!

3 4
možnosti
JZ

Panove Kroupa, Hermanek, Hlinka a Kuchar vam to shrnuli celkem dobre, ja bych to ale resil jeste jinak - institut manzelstvi bych z legislativy zcela odstranil (samozrejme mimo uredni zapis at se naopak kazdy zeni a vdava, jak se mu zachce). Vesekre souvisejici davky bych budto zrusil (vdovsky duchod) nebo navazal na konkretni realie (pridavky na deti). Takto by gayove principialne ani nijak byt diskriminovani nemohli.

2 1
možnosti
RP

No proč ne, ale když homo, pak taky mnohomužství, mnohoženství, a lidé od 8 let. Všimněte si jak jsem tolerantní. Vše to jsou normální lidé, kteří se dokonce mohou rozmnožovat, takže jeden argument padá a kteří nechtějí být ve druhé kategorii.

Zatím snášíte pro svou jinakost, jako každá jinakost jen občas humor a lidem nevadíte. Ještě je chvíli serte a budou vás nenávidět a to pak poznáte co jsou mezi námi za hovada.;-D;-D;-D

8 5
možnosti
Foto

Mnohomužství či mnohoženství pokud budou všichni zúčastnění pro tak proč ne.

8 letí nejsou způsobilí k právním ůkonům a nejsou schopní posoudit dopady takového kroku-tedy logicky ne.

Jako první toho co jste napsal jste se tu projevil Vy a to jako pořádné:-/Rv

1 9
možnosti
DS

Naprostý souhlas, pane Sidovský. Z mé zkušenosti jsou mnohá homosexuální "registrovaná partnerství" mnohem pevnější, semknutější a trvalejší než leckterá heterosexuální manželství. Jenže to by si ti pánové a jejich podporovatelé, kteří tolik usilují o změnu ústavy, museli zamést před vlastními prahy. Ono totiž už ono usurpování si křesťanského institutu manželství v téměř ateistickém Česku s jeho rozvodovosí, je tatáž blamáž (nás samotných nnámi samotnými), jako je "ochraňování si těch našich křesťanských hodnot" mj před imigranty tím, že se chováme dokonale nekřesťansky. Vám karma a budu doufat, že se změna zákona ve váš neprospěch podaří zvrátit.R^

4 10
možnosti
Foto

S tímto 100% nesouhlasím. O pevnosti svazku to vůbec není.

5 0
možnosti
KT

Homosexuálním svazkům bych přiznala všechna práva, včetně adopce dětí, ale s jedinou výhradou, aby se to nenazývalo manželství.

2 4
možnosti
KP

K78a90r89e46l 34P76á41t30e68k

18. 6. 2018 21:27

Já bych tam přihodil ještě jednu podmínku! Bez adopce ... Ať si ty potomky splodí a odnosí sami. To by bylo fér :-) Přijít k hotovému... to by se vám hodilo(hodí)!

2 1
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, ta práva o vdovském důchodu, nebo o společném majetku bych Vám klidně dal, není t nic proti ničemu - jednou spolu žijete a máte svoje životy svázané mnohým stejným, jako manželské páry muže a ženy. Na druhou stranu bych ale status MANŽELSTVÍ ponechal skutečně jen svazkům mužů a žen. Jsou určité odkazy, kořeny, které by se měly udržovat při životě. Čili za mě - práva ano, status skutečného manželství ale ne.

37 1
možnosti
ZH

Jednou máme podobný názor. :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6219x
Producent, manažer, marketingový konzultant v oborech showbyznys a média. Mediálně zastupuje Český národní symfonický orchestr a festival Prague Proms, podílí se na publicitě muzikálů a momentálně produkuje představení Noci na Karlštejně na hradě Karlštejn.

sidovsky.cz