Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

metafrik

8. 8. 2011 14:34
hájek jen svoji nesnášenlivost halí do blafů o spravedlnosti

Ale jeho 5 minut slávy skončilo, jako pokaždé

1 0
možnosti
MM

masoreti

8. 8. 2011 13:39
kalí vodu, předsedo...

ne že bych se panem hájkem s jeho různými výroky ztotožňoval, ale v tomto jsem spíš na jeho straně, pane sidovský. vy si totiž stále nejen nechcete uvědomit rozdíl mezi normou a tolerancí, ba co víc, snažíte se míru tolerance nastavit mimo přijatelnou mez a celé toto pásmo prohlásit za normu. norma je určitý ideální stav, kterému dnes vyhoví asi málokdo, ať je to z hlediska morálky, fyzických kvalit apod. tolerance je pouze určité valenční pásmo, kdy je odchylka, úchylka, chyba, deviace (dosaďte, co je libo), ještě přijatelná. příklad: má-li soustružník normativně stanoveno jaké rozměry má mít výrobek, který produkuje, tolerance pouze stanovuje, jak velkou "chybu" lze v jeho práci ještě připustit, aby to nemělo za následek to, že celé soukolí, ve kterém bude prvek instalován, pak nebude fungovat. opakuji - celé (!) soukolí.

1 0
možnosti
MM

masoreti

8. 8. 2011 13:46
Re: kalí vodu, předsedo...

otázka nyní zní, zda jste z biologického hlediska mimo toleranci, nebo ještě v ní. v jiných živočišných druzích byste pravděpodobně skončili na okraji společenstva, neschopni předávat svou "alternativní" genetickou alelu. vaše snaha vychovávat děti (většinou asi cizí, protože vlastní by vám asi nikdo uzmout nemohl) je nebezpečný jev. ne proto, že předáte svůj genetický podíl, ale je nebezpečná v tom, že dítěti nevhodnou výchovou posunete hranici normálnosti někam za přijatelnou mez. na celou společnost to pak může mít devastující účinky. na druhou stranu musím uznat, že stejně devastujícím způsobem ovlivňuje společnost mnoho jiných špatných vlivů, nejen ten váš.

2 0
možnosti
JR

janulator

8. 8. 2011 12:38
Homosexualita není normální

To však neznamená, že bychom neměli být v duchu křesťanských tradic k homosexuálům a lesbičkám láskyplně tolerantní. Ale láskyplná tolerance musí končit když táto menšina chce napadat základní pilíře naší civilizace a jedním z nich je rodina složená z muže-otce,ženy-matky a dětí.Za to z jakou sexuální úchylkou oproti standardu většiny se někdo narodil opravdu nemůže. Ale je důležité i pro ně samé aby svou úchylku s pokorou přijali a naučili se s ní žít, i když s určitými omezeními. Kdo se narodí s IQ 50 za to také nemůže, ale musí přijmout fakt, že nebude učitelem,jako člověk měřící 140cm se musí smířit, že nemůže hrát basketbal. Stejně tak by homosexuální lidé měli s pokorou smířit s tím, že nemohou vychovávat děti, protože by jim dali do vínku špatné vzorce chován přinejmenším pro spokojený život život heterosexuála, což by tyto děti nenávratně psychicky poškodilo.Když budou homosexuálové více pokorní ke svému osudu, který jim nikdo nezávidí,nebudou mít problém s majoritou.

2 0
možnosti
KP

pk203@klikni.cz

8. 8. 2011 9:35
Já myslím že pan president to řekl naprosto přesně

Máme být tolerantní k homosexuálům ale nemáme být tolerantní k homosexualismu, který hlásá, že homosexualita je NORMÁLNÍ......ale to není pravda homosexualita je odchylka od normálu. (Deviace (z lat. de-viare,

odchýlit se z cesty) znamená odchylku, v češtině obvykle jednání

člověka nebo skupiny, které se odchyluje od sociální, kulturní nebo

morální normy. Takové jednání se označuje jako deviantní a jednající člověk jako deviant.)

3 0
možnosti
JJ

Jay6

8. 8. 2011 12:24
Re: Já myslím že pan president to řekl naprosto přesně

To je poněkud zvláštní logika. To že existují menšiny, které se odchylují od většiny je prostě normální. A tedy i homosexualita je naprosto normální. To není žádný homosexualismus. To je fakt. Pokud lze odchylku od kulturní, sociální či morální normy nazvat deviací potom i názory prezidenta Klause se výrazně odchylují od celosvětové většinové morální, kulturní či sociální normy a podle této logiky je tedy lze považovat za odchylku tedy deviací a samotný prezident tedy může být bez obav označen, podle něj hodnotové neutrálním slovem, deviant! Podle vaší definice tak máme skutečně na hradě devianta! A není bohužel sám.

1 0
možnosti
H

holydance

8. 8. 2011 9:25
Jak tak čtu tu diskusi.....

...tak středověk neskončil...středověk trvá...!

2 0
možnosti
JN

j.nozicka

8. 8. 2011 11:28
Re: Jak tak čtu tu diskusi.....

R^

1 0
možnosti
L

Livrak7

8. 8. 2011 8:44
.-)

Degenerace lidstva spočívá v tom, že se začne tolerovat i to, co se tolerovat nemá. Prostě když se většina začne sklánět před nátlakem menšinou.  A nejhorší je na tom, jak ta většina si ještě myslí jak je moderní a ušlechtilá.

2 0
možnosti
JJ

Jay6

8. 8. 2011 12:28
Re: .-)

Klausovy, Hájkovy a Bátorovy názory jsou naštěstí pouze uchýlkou oproti současné většinové, celosvětové, morální normě. Je pravda, že jde o dost zvrhlou myšlenkovou uchýlku.

1 0
možnosti
FS

sfera

8. 8. 2011 7:31
Pánové

Pánové Sklodovští a Sidovští zkuste si přečíst rozhovor na idnes s paní Prekopovou ...

2 0
možnosti
K

katkota

11. 8. 2011 15:41
Re: Pánové

To byl jeden skutečně kvalitní rozhovor, a na slová pani Prekopové jednou dojde, jak to už bývá zvykem, když bude pozdě.

0 0
možnosti
BN

Bosá Noha

8. 8. 2011 0:21
No, pokiaľ ide o bezvercov v ČR, bodaj by ich bolo ešte viac

No, ja držím palce ČeskoMoravsku, aby tam tých bezvercov bolo nie 70%, ale 99.99% !!!

A toho Hájka z Hradu do múzea - ako exponát ...

2 0
možnosti

Zirkon

7. 8. 2011 23:49
nemusíme se nutně opičit

Velká Británie  je  nesporně  významnější země, než  ČR. Také se ale,  jakožto  předvoj pokrokového  Západu,  řítí  do totálního úpadku mnohem trychleji než my  a  zbytek světa,  který není  zasažen  nejrůznějšími   -ismy. 

Jinými slovy:  Jestliže teď všichni  Britové  přistoupí k oknu a  vyskočí po hlavě ven,  tak to neznamená, že  jim to prospěje.

A  už vůbec to neznamená,  že to musíme  udělat  stejně i my !!

2 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6219x
Producent, manažer, marketingový konzultant v oborech showbyznys a média. Mediálně zastupuje Český národní symfonický orchestr a festival Prague Proms, podílí se na publicitě muzikálů a momentálně produkuje představení Noci na Karlštejně na hradě Karlštejn.

sidovsky.cz